HOW TO ORDER & DELIVERYLangkah-langkah:


1~ WhatsApp atau EMAIL pesanan tempahan yang hendak dibuat - warna pilihan, bentuk, kuantiti, tarikh untuk tempahan diambil dan alamat.
2~ MAKLUMAT perbankan akan di sms kepada pembeli.
3~ FULL PAYMENT dari pembeli sebagai pengesahan tempahan.
4~ WhatsApp atau EMAIL setelah membuat pembayaran.
5~ TEMPAHAN HANYA AKAN DIBUAT SETELAH BAYARAN PENUH DITERIMA.
6~ PERHATIAN order dibawah kuantiti 100pcs hendaklah di buat 5 hari sebelum tarikh penghantaran dan kuantiti yang melebihi 100pcs perlu dibuat 2 minggu atau sebulan awal.
7~ PICK UP sendiri pada tarikh yang ditetapkan.
8~ PENGHANTARAN secara PERCUMA di Bandar Baru Bangi hendaklah order melebihi RM50 atau transport charge akan dikenakan sebanyak RM10. Bagi area Putrajaya dan Kajang pula transport charge adalah sebanyak RM15.

Kos Pos Laju:

PENGHANTARAN yang memerlukan perkhidmatan Pos Laju Malaysia atau mana-mana courier service adalah Seluruh Semenanjung Malaysia dan Sabah & Sarawak.
Perlu diingatkan bahawa segala kos penghantaran akan ditanggung oleh pembeli. Kos pos laju bergantung pada kuantiti dan berat tempahan (parcel). Kos adalah termasuk harga keseluruhan coklat + pos + foam box (cool box). 
Penggunaan foam box ini penting bagi mengelakkan coklat cair (terutama bagi destinasi yang jauh). Parcel yang dipos akan dibungkus sebaik mungkin. Pihak Afie Homemade Chocolate tidak akan bertanggungjawab atas kelewatan dan apa-apa risiko keatas parcel yang dipos.